Vi använder cookies för att samla analysdata som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Genom att använda societylab.nu accepterar du vår användning av cookies.

OK

Digital utbildning om hållbar finansiering

16:00

2020-12-03

Zoom

Sverige har som ambition att öka takten för sitt arbete med hållbar utveckling för att nå de globala målen och bidra till en grön omställning av världsekonomin.

Snart är det dags för Society Labs digitala utbildning om hållbar finansiering! Den går av stapeln den 3 december mellan 16:00 – 18:00 via Zoom. 

Sverige har som ambition att öka takten för sitt arbete med hållbar utveckling för att nå de globala målen och bidra till en grön omställning av världsekonomin. Men vägen dit är komplex och för att Sverige ska kunna lyckas måste investeringar för omställningen kunna finansieras på bästa sätt. Hållbara investeringar kommer således att spela en allt större roll i finansieringen för kommuner, regioner och välfärden i sin helhet.

Botkyrka kommun har tagit ett viktigt steg i rätt riktning, och blir nu först i Sverige med att ta både ett grönt och ett socialt lån för en och samma investering. Gabriel Melki, som är kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Botkyrka medverkar och berättar om hur kommunsektorn kan gynnas av gröna och sociala lån.

I vår utbildning medverkar ocksåSophie Nachemson-Ekwall, ekonomie doktor vid Handelshögskolan i Stockholm, Björn Bergstrand, hållbarhetschef på kommuninvest och Johanna Fager Wettergren, biträdande chef för marknader på Finansinspektionen. De kommer alla att dela med sig av sina kunskaper om hållbar finansiering och hur det kan bidra till den gröna omställningen.

Utbildningen kommer att avslutas med en paneldiskussion om framtiden för hållbar finansiering där du som deltagare har möjlighet att ställa dina frågor till panelen.

 

Program för utbildningen
Välkomna och introduktion
Emelie Värja, forsknings- och utbildningsansvarig, KommuninvestAtt finansiera framtidens välfärd med gröna och sociala lån
Björn Bergstrand, hållbarhetschef, Kommuninvest 

Finanssektorns roll i den gröna omställningen
Johanna Fager-Wettergren, biträdande områdeschef Marknader, Finansinspektionen 

Sociala och hållbara obligationer för en hållbar utveckling
Sophie Nachemson-Ekwall, ekonomie doktor, Handelshögskolan i Stockholm

Hur kan gröna och sociala lån gynna kommunsektorn?
Gabriel Melki (S), Samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Botkyrka kommun

Paneldiskussion: Framtiden för hållbar finansiering – vart är vi om 10 år?
Björn Bergstrand, hållbarhetschef, Kommuninvest
Johanna Fager-Wettergren, biträdande områdeschef Marknader, Finansinspektionen
Sophie Nachemson-Ekwall, ekonomie doktor, Handelshögskolan i Stockholm

Avslutande ord
Emelie Värja, forsknings- och utbildningsansvarig, Kommuninvest

Här kan du se hela utbildningen: